Traumatische bevalling

Traumatische bevalling

Deze vrouw stelde mij de vraag of we in een sessie konden kijken naar haar eigen geboorte. Haar moeder vertelde steeds op haar verjaardagen het verhaal over die bevalling en dat was een traumatische ervaring. Ze voelde zich daar schuldig om. Maar hoe was de bevalling dan voor haar als baby? Die vraag wilde ze graag beantwoord hebben.

Dit is wat ze ervaarde:
“Nog nagedacht over onze sessie natuurlijk. Wat mij verwonderde is dat ik de sessie als heel natuurlijk beleefde, niet bepaald schokkend of zo. Net of mijn onderbewuste het allemaal wist!

De bevalling op zich daar heb ik geen herinnering aan maar omdat ik gedurende de sessie me op mijn gemak, gezien voelde, ervoer ik wat er was, vooral door de verhalen van familie, als een gegeven dat zo was als het was! In rustige doorleving.

Het liefdevolle kijken naar dat kind was nieuw en belangrijk ook al ben ik in mijn laatste levensfase. Dat liefdevol kijken naar dat kind is mij het meeste bijgebleven. Mooi!

Wat het me ook bracht is het nu achter me kunnen laten. De doorleving gaf lichtheid ruimte en in die zin heb ik ervaren dat ik naar mijn moeder gedaan heb wat ik kon, het was goed en er zijn geen schuldgevoelens gebleven. Dit nu bewust te hebben geeft ruimte.

Dank jou hartelijk voor je hulp en liefdevolle aandacht.

Qadira”

Ik ben heel dankbaar voor deze ervaringen. Ze kan zonder schuldgevoel weer verder. Ze heeft gedaan wat ze kon. En dank je wel voor het delen van je ervaringen.

Mocht jij nare ervaringen hebben met een bevalling? Van jezelf of van je kind(eren)?
We kunnen samen in een sessie kijken naar de nare gevoelens en ze neutraliseren. Samen op pad voor een leven zonder nare ervaringen van vroeger die je nog belemmeren! Ik ben er ook voor jou.

Je kunt hier een vrijblijvend gesprek aanvragen.

Heb een mooi weekend!

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie