Recensies

Sessies op maat


“Wat een gastvrijheid, twee verschillende dagen langs geweest en sessies op maat gekregen. Persoonlijke aandacht, tijd, rust en liefde gekregen. Mooie gesprekken die mochten ontstaan en een heerlijke maaltijd die Jeanette voor ons beiden had klaargemaakt. Ik voel me niet snel thuis om gelijk te blijven dineren maar toen Jeanette het vroeg dacht ik. Ja waarom ook niet?! Voor mezelf stukken mogen oplossen en met een zeer fijn gevoel deze dagen mogen afsluiten. Bedankt Jeanette, erg waardevol.” Desiree

Trigger oude patronen, verdriet en pijn door corona

Eind februari kwam Carla bij mij voor een vrijblijvend gesprek. Ze kwam binnen en toen we begonnen te praten schoot ze vol, het zat allemaal zo hoog! De onzekerheid en voor haar gevoel kiezen tussen voor en tegen en het hierin niet gezien en gehoord worden. De zorgen die hierbij komen kijken zorgen voor veel onrust en verdriet. Ze heeft na overleg besloten om een EMDR-sessie te krijgen. We gingen kijken wat de sessie mocht brengen. Haar ervaring vertelde ze me.

“De onrust en onzekerheid in deze coronatijd triggeren oude patronen, verdriet en pijn bij me. Jeanette neemt uitgebreid de tijd en creëert een veilige en warme sfeer. Frappant hoeveel meer duidelijkheid ik kreeg. En hoe bevrijdend dit is.

Ik ben al eerder met deze dingen aan het werk geweest maar nog niet met EMDR. Dit geeft zoveel meer verrassende inzichten. En door de veiligheid die Jeanette geeft gaat het ook heel natuurlijk en zit er geen spanning bij. Een hele fijne manier en heel waardevol.

Carla”

Dank je wel voor je mooie woorden, ik ben heel dankbaar dat je het zo mocht ervaren.

Ik kan mezelf niet vertrouwen

In december 2020 kwam Monique voor een EMDR-sessie bij me. Eind februari vertelde ze haar ervaringen die ik met je mag delen.

“De EMDR sessie is me heel goed bevallen. Ik heb een paar keer met de auto gereden, zelfs ver weg, en heen ging het goed en terug wat gespannen momenten. Maar ik merk dat vertrouwen hebben in mezelf in gang is gezet. Ik ga daar verder mee aan de slag.

Mijn basis was dat ik mezelf niet vertrouwde, niet goed voor mezelf zorgde. Ik merk dat mijn innerlijke dialoog zo negatief was, maar door het vertrouwen in mezelf en mezelf er meer op toeleggen en erin verdiepen wordt dat steeds positiever, dat heeft een goede uitwerking. Wat ik met negatief denken zo goed kon inprenten gaat me met positief denken ook lukken!

Ik zit nu beter in mijn vel: nu MOET ik het voor mezelf over hebben. Ik sta om 5 uur op en tot 7 uur is mijn tijd. Dan kan ik doen wat voor mij goed voelt, ik neem tijd voor mezelf, meditaties, affirmaties en elke ochtend doe ik dat.

Het verwaarlozen was de negatieve automaat. Nu ik aandacht geef aan het positieve heeft het impact op alles! Niet alleen op mezelf maar ook op mijn omgeving, mijn kind en man. In de sessie is iets in gang gezet. Ik heb er heel veel aan gehad. Nu kan ik op mezelf vertrouwen, ik ben in iedere situatie veilig. Hiervoor had ik altijd voorbehoud, kan ik dat wel. Maar nu kan ik mezelf in iedere situatie vertrouwen.

En dat werkt ook door in het auto rijden. Ik ga het nu niet meer uit de weg.

Je zei tegen mij over een nare situatie: wat heb je mooi gereageerd, zo rustig en liefdevol. Je was in controle. Dat heeft me heel goed gedaan, ik kan er nu anders naar kijken.

Geluk is niet afhankelijk van voorwaarden. Het is een gevoel en het zit in heel kleine dingen.

Ik heb gemerkt door corona dat ik mijn gedrag om te vermijden steeds meer ging zien. Eerst ontkende ik het, daarna werd ik boos op mezelf en nu kan ik het accepteren en eraan werken en het verandert!”

 

 

Traumatische bevalling

“Nog nagedacht over onze sessie natuurlijk. Wat mij verwonderde is dat ik de sessie als heel natuurlijk beleefde, niet bepaald schokkend of zo. Net of mijn onderbewuste het allemaal wist!

De bevalling op zich daar heb ik geen herinnering aan maar omdat ik gedurende de sessie me op mijn gemak, gezien voelde ervoer ik wat er was, vooral door de verhalen van familie, als een gegeven dat zo was als het was! In rustige doorleving.

Het liefdevolle kijken naar dat kind was nieuw en belangrijk ook al ben ik in mijn laatste levensfase. Dat liefdevol kijken naar dat kind is mij het meeste bijgebleven. Mooi!

Wat het me ook bracht is het nu achter me kunnen laten. De doorleving gaf lichtheid ruimte en in die zin heb ik ervaren dat ik naar mijn moeder gedaan heb wat ik kon, het was goed en er zijn geen schuldgevoelens gebleven. Dit nu bewust te hebben geeft ruimte.

Dank jou hartelijk voor je hulp en liefdevolle aandacht.

Qadira”

Moeite om bij emoties te komen

Bij Jeanette ben je echt in goede handen voor een EMDR sessie. Ze is zo liefdevol, geduldig en gedreven. Ik had moeite om bij mijn emoties te komen, zoals ik daar normaal gesproken ook moeite mee heb in het bijzijn van anderen.

Met een aantal omwegen wist ze uiteindelijk toch de juiste snaar te raken.

Het is super fijn dat ze zo de tijd voor me nam. En zo flexibel kan inspelen op mijn specifieke situatie.

Ik voel me echt gezien en gehoord, dat alleen maakt het al een bijzonder fijne ervaring.

Ik ben ook weer een stukje verder gekomen in mijn proces. Het is echt geweldig om zo gericht aan iets te kunnen werken waar je tegenaan loopt.

Dank je wel Jeanette!

Kelly

Het maakt niet uit wat andere mensen zeggen

“Zoveel inzichten, ik weet niet waar ik mag beginnen.

De overtuiging waarmee ik binnenkwam, was na een half uur EMDR al helemaal verdwenen! Zo bizar dat ik geloofde dat ik zoveel angst en paniek had over een bepaalde situatie en hoe duidelijk het daarna voor mij helemaal anders was, heel bijzonder! Jeanette zei dat als ik mijn zielenpad maar volg en er niet van af wijk, ik daarmee zo zuiver leef en veel meer in mijn kracht sta. Zo voelt het op dit moment ook echt! Het maakt niet uit wat andere mensen zeggen, of wat (ik denk dat) de maatschappij van mij verwacht, hoe “het plaatje” eruit hoort te zien. Zolang ik mijn hart volg, zit ik op het juiste pad!

Dank je wel voor deze (wederom) waardevolle sessie lieve Jeanette, hier kan ik wel weer mee verder op pad ❤️

Van “overleven” naar “leven”

Onlangs had ik bij Jeanette mijn allereerste EMDR sessie en daar heb ik enorm veel aan op dit moment in mijn leven!! Het onderwerp voor mij was “onveilig voelen” en er is nu een verschuiving gaande in mij naar steeds meer “veilig voelen”.

Het komt regelmatig vanzelf in me op dat ik veilig ben en dan voel ik dat mijn lichaam zich ontspant en wordt mijn hoofd ook een stuk rustiger.

Het voelt als langzaam maar zeker overgaan van het gevoel van “overleven” naar “leven”. Ik voel meer rust en ruimte in mezelf en voel me steviger en krachtiger!!

Dank je wel lieve Jeanette voor de mooie en waardevolle sessie!!🙏🌹😊

Hartelijke groet,
Natascha Zegers

En  twee maanden later schreef Natascha het volgende: “Wat ik bij jou heb geleerd komt steeds meer naar de voorgrond: “Ik ben veilig”. En daardoor ontstaat zoveel ruimte in mij … ik hoef niet meer naar mijn angst te luisteren… want ik ben lekker veilig. “

Geen onrustige gevoelens meer na 20 jaar

Onlangs heb ik een EMDR-sessie gehad bij Jeanette. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten en Jeanette nam alle tijd om dit uit te leggen onder het genot van een kopje thee.

De sfeer was  ontspannen wat het voor mij redelijk gemakkelijk maakte om tijdens de sessie terug te gaan naar een specifieke situatie waarin ik last heb van angstige en onrustige gevoelens over mijn gezondheid. De gevoelens vlakten tijdens de sessie steeds verder af en op het laatst kon ik ze zelfs niet meer oproepen.

Ik ben nu bijna 4 weken verder en er is nog geen enkel moment geweest waarop ik de onrustige gevoelens heb ervaren waar ik toch al zeker zo’n 20 jaar in meer of mindere mate last van had. Wat mij betreft een aanrader!

Ik ben nu 3 maanden verder en het gaat nog steeds goed. En dat terwijl ik in de afgelopen maanden regelmatig in situaties heb verkeerd waarin ik normaal gesproken echt last zou hebben gehad. Een enkele keer kan ik nog overvallen worden door een onrustig gevoel maar dat is qua intensiteit verwaarloosbaar. En mocht het er dan toch zijn dan kan ik vol vertrouwen tegen mezelf zeggen dat het oké is en dan verdwijnt het op slag. Heel fijn; ik ben nog steeds enorm blij dat ik de stap heb gezet om bij Jeanette een EMDR-sessie te volgen!

 

Eindelijk mag ik bij mijn oud zeer komen

Prachtige, waardevolle sessies gehad! Eindelijk mag ik bij mijn oud zeer komen, eindelijk kan ik gaan verwerken wat mij al die jaren van therapie nooit is gelukt. Dankzij de fijne energie van Jeanette en haar geduld, begrip en vooral haar beschikbaarheid voel ik me veilig, liefdevol en kwetsbaar genoeg om in een vertrouwde setting mijn kleine ‘ikje’ eindelijk te kunnen omarmen. Ze laat het eindelijk toe om mij haar boosheid en verdriet te geven, iets wat ze als klein kind nooit mocht. Ik kan er nu zijn voor dat overgevoelige meisje die weinig vertrouwen in de volwassen wereld heeft gehad. Zij mag er zijn, ik mag er zijn, wij mogen er samen Zijn! Dank je wel Jeanette, voor jouw warme en fijne energie en het haarfijn aanvoelen -en zelf mag ontdekken- wat ik nodig heb. Je bent een geweldig schitterend en liefdevol mooi mens ❤️

Monique