Over mij

Jeanette de Kruijk

Mijn levenspad is geplaveid met ervaringen die me steeds dichter bij mijn talenten brengen. Op verschillende helpdesks in de automatisering vond ik het al fijn om mensen te kunnen helpen. Dat zij vragen konden stellen en dat ik op zoek ging naar antwoorden en oplossingen.

Op mijn 39e trouwde ik en werd zwanger. Een geweldige ervaring! Maar het meisje overleed in mijn buik in de 29e week van de zwangerschap. De meest verdrietige en meest vreselijke ervaring in mijn leven tot nu. Ik moest mezelf op de been houden en wist niet hoe ik dat moest doen. Ik rouwde op mijn manier en huilde veel. Ik weet nu dat ik mijn gevoelens de ruimte gaf. Het mag allemaal gevoeld worden, maar dat hebben we niet geleerd. Ik deed maar wat. Inmiddels, na meer dan 20 jaar, ben ik niet meer verdrietig om haar en woont ze altijd in mijn hart. Ik heb nog een zoon gekregen en die heeft veel geluk en genieten gebracht. Ik ben dankbaar dat ik hem mocht verzorgen en zien opgroeien.

De les die ik mocht leren zat in het doorvoelen van het verdriet. Een paar jaar geleden had ik een bijzondere ervaring. Ik was bang om alleen te komen staan en paniekerig. Ik besloot om te gaan wandelen (doe ik elke dag) en nadat ik een poosje op weg was, bedacht ik: kom maar op angst, ik laat je toe. Ik voelde spanning in mijn borstkas en voelde dat. Ondertussen liep ik door en na een poosje rook ik een struik, die bloeide. Wat een heerlijke geur, dacht ik. En toen besefte ik dat ik uit de angst was. Het was WEG! Door het uit te nodigen en niet weg te stoppen, is het opgelost. Echt zo bijzonder om te ervaren!

Zo werkt het dus! Toen ik over EMDR las, raakte het me. Ook daarmee word je uitgenodigd om het gevoel toe te laten. Dat is voor mij de kern. Als we dat kunnen doen, dan lost het nare gevoel op!

Bij het begeleiden van sessies mag ik heel mooie transformaties zien. En ík doe het niet, de persoon tegenover me doet het helemaal zelf en is de baas.

Ik vind het zo vervullend om mensen te begeleiden in deze mooie transformaties.

Als je me zou kennen dan weet je dat ik:

  • gek op bloemen ben, in de natuur, in mijn tuin en in boeketten
  • mijn dochter Fleurtje heet en haar symbool de vlinder is
  • door haar een transformatie heb mogen doormaken
  • houd van daglicht, lichtjes, waxinelichtjes, kaarsen, lampjes: licht is nodig!!
  • vrijwilliger ben bij Rouwcaf√© Oss waar mensen hun verlies mogen delen
  • hoedster ben van Rode Tent NOBrabant, vrouwen met respect en liefde voor elkaar
  • een rotsvast vertrouwen heb in de goedheid van mensen
  • houd van dansen, zingen en lachen (soms wel heel hard)
  • weet dat liefde alles overwint