Mount Everest of molshoop

De twijfel hoor ik bij mensen die al hele trajecten hebben gevolgd en met mij praten over EMDR. ‘Al zoveel gedaan’ blijkt vaak met het hoofd te zijn. Praten over situaties, trauma’s en nare ervaringen. Het hoofd heeft overuren gemaakt! Misschien is het tijd om te gaan voelen in plaats van met denken oplossingen te zoeken. Al het denken over toen maakt dat we leeglopen, het is een energie-lek. Door naar het gevoel te gaan kunnen we oude gevoelens doorvoelen en de situatie daarna achter ons laten. De situatie ligt ook in het verleden. Hoe mooi is dat!

We denken vaak dat doorvoelen echt een mega-klus is. We zien het vaak als een heel grote berg waar we overheen of doorheen moeten! Het lijkt de Mount Everest wel!

Maar het is niet waar! We zijn zo niet gewend om te voelen, het automatisme is om gevoel weg te redeneren met ons hoofd. Daar zijn we heel goed in geworden. Maar dat lost helaas niks op. Hoeveel moeite kost het om een grote opblaasbal onder water te houden?

Ik nodig je uit om uit het denken te gaan en om te gaan voelen. Dat kan in een EMDR-sessie heel gericht. En ik help je en nodig je uit om naar het nare gevoel te gaan van toen. Je zult ervaren dat de Mount Everest eigenlijk een molshoop blijkt te zijn! Wat een opluchting! En de bal hoeft niet meer onder water gehouden te worden. Het denken over hoe het op te lossen stopt ook! En dat is een grote opluchting.

Vorige week had ik een afspraak met een vrouw voor EMDR. Ze voelde zich lamgeslagen, nam geen initiatief meer en ervoer dat als heel vervelend. We deden een sessie. Een week erna belde ze aan: “alsjeblieft, het boek en je tijdschrift!” Ik vroeg of ze even binnenkwam. “Nee”, zei ze, “want ik doe een rondje met allemaal dingen die ik allemaal nog moest regelen!” Actief was ze en weer vol energie.  En daar ging ze weer, vrolijk wegfietsend! Geweldig toch? Daar word ik zo blij van!

Kom je ook?

Heb een mooi zonnig weekend!

Lieve groet van Jeanette

Plaats een reactie