Mijn bloemenpassie

Bijna 30 jaar geleden kwam ik door broer Bert in aanraking met hanging baskets. Hij gaf er workshops voor en ik dacht: dat kan ik ook 😊

Dus aan het organiseren. Bij mijn ouders op de stoep was genoeg ruimte en vriendin Loes hielp me fantastisch! Wat een plezier haalde ik daaruit! Inkopen van plantjes, sphagnum mos en baskets en gaan! Er kwamen wel 20 vrouwen per workshop, veel vriendinnen en familie om me heen vertelden erover. Eerst gaf ik uitleg en dan ging iedereen aan de gang. Het waren feestjes!

Toen ik voor de liefde van Voorthuizen naar Oss verhuisde, stopten de workshops automatisch. Ik had geen kring meer om me heen.

Nadat Fleurtje doodgeboren was heb ik wel voor een aantal lieve vriendinnen een workshop verzorgd, maar daarna stopte het. Toen Vincent van de basisschool af ging heb ik het weer opgestart. Ik kende inmiddels best wel weer veel vrouwen die belangstelling hadden. Met groepjes van maximaal 6 vrouwen in de garage of de tuin, afhankelijk van het weer. Met tips van Bert kwam er steeds meer kwaliteit in planten en mooie soorten. Bij Mylène van Kwekerij van de Ven in Oisterwijk haal ik de planten en ze kweekt zelfs hangviolen in kleine pot voor mij. Ik loop dan bij de violen en denk: mijn straatje 😊 haha

Ik vind het zo leuk om te doen, met bloeiende planten bezig zijn. Bloemen zijn ook een passie en Fleurtje heet niet voor niets Fleurtje. En vrouwen ontmoeten en mooie gesprekken voeren, het voedt me zo!

Nu alweer het 10e jaar in Oss en het 20e seizoen. (ook in het najaar geef ik workshops). De komende twee weken geef ik workshops voor maximaal twee vrouwen per keer. En ik ga er elke keer weer van genieten en iedereen blij maken met een hanging basket met één-jarigen die een half jaar uitbundig bloeien. Het is een bloemenwaterval, heerlijk!

Daarom even geen blogs de komende weken (wel baskets) en ik kom vol inspiratie graag weer bij jullie terug!

Veel fleurige groeten en alle goeds,

Jeanette

Plaats een reactie