Leuk en niet leuk

Wie denkt dat het leven alleen uit leuke dingen zal bestaan komt er toch echt achter dat dat niet waar is. We krijgen allemaal leuk en niet leuk op ons pad. En niet leuk geeft weerstand als je vindt dat dat niet moest gebeuren. De weerstand tegen niet leuk maakt het niet leuk waarschijnlijk veel ingewikkelder en groter. Als je de weerstand opmerkt, dan kun je niet leuk doorvoelen. En dan pas wordt niet leuk kleiner en kan zelfs neutraal worden. Ook leuk wordt neutraal maar daar hebben we meestal geen weerstand op. De uitnodiging in het leven is om dat te doorvoelen wat zich aandient.

Een simpele manier van kijken naar leuk en niet leuk in je leven.

De glimlach die ik vaak aan het einde van een sessie zie is zo ontroerend. Weer een persoon die de durf heeft gehad om weerstand te doorzien en niet leuk te doorvoelen waarna er lichtheid gevoeld mag worden. Dat is een heel mooi moment. Het is zo bijzonder om mensen te mogen begeleiden met deze stappen.

Heb je weerstand tegen verdriet, een moe lijf, niet leuke ervaringen of corona? Vraag een vrijblijvend gesprek aan (gratis) en we bespreken hoe ik je kan begeleiden. Je bent van harte welkom!

Heb een mooi weekend en op naar lichter voelen met een glimlach!

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie