Ik ben ook maar een mens

Ik ben ook maar een mens.

Bij mij komen ook thema’s naar boven die me raken. Een bekende die best wel een hoofdrol in mijn leven speelt is: ik ben niet goed genoeg. Vanuit mijn jeugd kan ik dat wel verklaren. Ik werd uitgelachen om mijn gevoeligheid en voelde me niet gezien daarin. In die tijd ging het niet over gevoelens. Ik wist niet dat ik hooggevoelig ben. Alles komt 10 x harder binnen dan bij iemand die dat niet is. Rond mijn 45e ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben.

Ik begrijp nu hoe dat spel in elkaar zit en het is zoals het is. No hard feelings. Maar ik kan nog wel op die oude pijn getriggerd worden. Het starten van mijn eigen praktijk is toch wel mijn nek uitsteken en het gewoon gaan doen. Een ondernemende kant van mij komt naar boven. Maar soms denk ik: gaat het wel goed? Kan ik het wel? Een goed lopende praktijk (in deze tijd)? Dan twijfel ik, terwijl ik vaak in vertrouwen leef en doe.

Een mooie bijkomstigheid van EMDR is dat ik het ook aan mezelf kan geven. In meerdere stappen ga ik doorvoelen wat de overtuiging “ik ben niet goed genoeg” met me doet. Er komt verdriet in me naar boven en dat mag er zijn. Het is oude pijn, niet van nu. En op een moment ga ik door naar “ik ben goed zoals ik ben”. Dat mag dan ook in mij doorvoeld worden. Als ik dat vol overtuiging kan zeggen sluit ik de sessie met mezelf af. Ik voel me lichter en blijer en ga weer met vertrouwen aan de slag. Zo kan ik met EMDR mijzelf helpen om weer een stap te zetten naar me bevrijden van deze niet helpende overtuiging.

Mocht jij merken dat je steeds tegen iets pijnlijks aanloopt, dan ben je uitgenodigd om een vrijblijvend gesprek aan te vragen. Je bent van harte welkom om met mij te bespreken wat we samen kunnen doen om de oude pijn te verzachten of zelfs te laten verdwijnen.

Ik ben dankbaar dat ik mezelf kan ondersteunen en doe dat ook graag voor jou.

Liefs van Jeanette

 

Plaats een reactie